Ціна розробки сайту, скільки коштує сайт

Ціна розробки сайту, скільки коштує сайт

Вам потрібен новий сайт і вам цікаво, скільки він коштує? Ви можете зустріти різні думки щодо вартості створення сайту. Хочете знати, яка вартість, як правильно вибрати підрядника, який зробить хороший і функціональний сайт?

Плануєш почати свій бізнес, маєш хороший продукт, бренд або цікавий бізнес-план? Вам не вистачає одного дуже важливого елемента кожного професійного, добре продуманого та успішного бізнесу - веб-сайту.

Якщо ви вже знаєте, що для успіху вам потрібен індивідуальний веб-сайт, і ви вирішили його створити, ефективний з точки зору іміджу та продажів, скільки коштує сайт? Що варто знати і як не бути обдуреним? Ми розповімо вам, скільки коштує сайт, який буде виконувати поставлені перед ним завдання і цілі, тобто приноситиме прибуток вашому бізнесу.

З цього тексту ви дізнаєтеся:

  • Про основні види сайтів.
  • На що звернути увагу при виборі підрядника сайту.
  • Яка сфера роботи агентства.
  • Яка приблизна вартість створення сайту в залежності від його призначення.
  • З якими додатковими витратами пов'язане створення сайту і для чого потрібен хостинг і домен.

Скільки коштує зробити сайт?

Вартість створення веб-сайту залежить від багатьох факторів, і насправді відповідь на питання про вартість сайту вимагає конкретних даних. Це більш-менш як покупка автомобіля. Базова версія коштує відносно недорого, але коли ви почнете додавати додаткові опції, може виявитися, що вартість автомобіля вашої мрії зросте навіть у кілька разів. Подібна ситуація і з сайтами. Пам’ятайте, що дуже часто сайт схожий на автомобіль, найдорожче ховається під капотом, тобто в адміністративній частині сайту. На перший погляд привабливий сайт можна зробити швидко, але він не матиме багато функціональних можливостей.

Професійний веб-розробник або агенція, яка щодня створює сайти, зможе оцінити діапазон вартості вашого веб-сайту або вони запропонують відповідний пакет на основі початкового завдання проекту. Отже, від чого залежить вартість створення сайту? Кінцева вартість сайту – це результат багатьох факторів, які ми спробуємо коротко описати в тексті нижче.

Визначення мети веб-сайту

Спочатку подумайте, що вам справді треба. Першим кроком для створення привабливого, функціонального та адаптованого до ваших потреб сайту є чітке визначення того, яка сторінка вам потрібна:

  • Це має бути тільки візитка, яка містить основні дані про компанію, її послуги, продукти?
  • Чи сайт створений відповідно до останніх графічних тенденцій, з цікавими функціями та особливо привабливим для Google?

Сайт блог

Блог – це тип сайту, на якому можна публікувати повідомлення чи статті. Блог дозволяє більш особисте, пряме спілкування, ніж інші сайти.

Сторінка - візитна картка

Як випливає з назви, сторінка візитна картка має бути зрозумілою, простою сторінкою, яка містить найважливішу інформацію про компанію. Клієнтами, які обирають цей тип веб-сайту, найчастіше є компанії та люди, які надають послуги поза мережею інтернет.

One Page

One Pager — це веб-сайт, що складається з «однієї головної сторінки», часто подовженої форми, по якій можна переміщатися, прокручуючи за допомогою спеціальної навігації. Веб-сайт One Page може містити всю інформацію про певну компанію, продукт, але в іншій формі, ніж на звичайному веб-сайті.

Цільова сторінка

Цільова сторінка, як випливає з назви, – це односторінковий сайт, на який користувачі найчастіше заходять після натискання на банер, розсилку чи рекламне посилання. Тому цільова сторінка має бути логічним продовженням вмісту оголошення. Цільова сторінка зазвичай не містить окремих підсторінок і є окремим мікросайтом, але також вона може бути частиною більшого сайту.

Професійний сайт для компанії

Це сайт, який приваблює графічними рішеннями з великим функціоналом і широкими можливостями. Це веб-сайт для компаній, бізнес яких заснований на роботі в Інтернеті та налагодженні відносин з клієнтами. Це також сайт, орієнтований на результати в пошуковій системі Google.

Преміум сайт

Сайт преміум-класу базується на останніх графічних тенденціях та рішеннях UX. Це веб-сайт із нестандартним функціоналом і низкою рішень, які полегшують позиціонування та безпеку.

Сайт інтернет магазин

Сайт магазин – ідеальне рішення для вас, якщо ви хочете мати повнофункціональний класичний інтернет магазин для своєї компанії чи продукту. Інтернет-магазин дозволяє адмініструвати сайт за допомогою спеціальної панелі.

Вибір підрядника чи розробника

Коли ви визначите потреби свого сайту та знаєте, який тип сайту вам потрібен, настав час обрати підрядника.

Вибір підрядника сайту має значення. Цей етап вкрай важливий, оскільки в інтернеті ви можете натрапити на ненадійних контрагентів. Пам’ятайте, що сайту, зробленого швидко, дешево та «професійно», просто не існує, і він, ймовірно, призведе до додаткових витрат у майбутньому. Професіоналізм вимагає і часу, і ресурсів.

На цьому етапі найрозумніше вибрати перевіреного підрядника, який має різноманітне та цікаве портфоліо, що підтвердить його професіоналізм у створенні сайтів. Перевірте, які приблизні кошти вам доведеться заплатити, порівнявши прайс-листи на сайтах агентства або надіславши запит.

Порівнявши пропозиції, ви зрозумієте, що витрати на створення сайту можуть істотно коливатися для перспективного продукту. Різниця в ціні може бути великою, тому що, користуючись послугами деяких компаній або фрілансера, ви платите лише за кінцевий продукт, тобто сам сайт, який часто може суттєво відрізнятися від вашого бачення. Ймовірно, ви не отримаєте жодних гарантій щодо належного функціонування сайту, і, ймовірно, не отримаєте інструкцій до сайту чи іншої підтримки. Ви також не знаєте, чи фрілансер захоче продовжити співпрацю через півроку, тому що він може бути зайнятий іншим проектом.

Варто довіритися перевіреному агентству, яке має досвід створення різноманітних веб-проектів як для приватних клієнтів, так і для компаній. Якщо ви вирішите вибрати саме агентство, вартість створення сайту, звичайно, буде вищою. Здебільшого тому, що ви, ймовірно, отримаєте більше, ніж сам веб-сайт за ціною:

  • індивідуальне графічне оформлення сайту
  • гарантія належного функціонування сайту
  • своєчасне впровадження сайту
  • SEO оптимізація для пошукових систем
  • інтсрукція користувача сайту та підтримка
  • консультації у сфері інтернет-маркетингу та соціальних мереж
  • гарантія співпраці на наступних етапах розробки сайту

Пам’ятайте про наші поради та керуйтеся здоровим глуздом, приймаючи остаточне рішення.

Скільки часу займає створення сайту

Після вибору розробника вашого сайту треба оцінити час, необхідний для створення проекту. Створення сайту – це процес, який складається з кількох етапів. Починаючи з переговорів, аналізу, пошуку натхнення, створення функціональної та графічної концепції, впровадження та тестування. Кожен із цих етапів часто вимагає залучення багатьох людей – менеджера проекту, графічних дизайнерів, UX-спеціаліста, програміста. Точний час, необхідний для створення веб-сайту, очевидно, залежить від рівня складності, графічного дизайну та функціональності:

  • Сайт-візитка - це час від 3-5 днів роботи графічного дизайнера та програміста
  • Базовий сайт - це приблизно 10-30 днів роботи графічного дизайнера та програміста
  • Преміальний сайт - це 30 і більше днів роботи для графічного дизайнера і програміста
  • Сайт магазину - це 20-30 і більше днів роботи графічного дизайнера і програміста

Знаючи призначення сайту та терміни виконання, ми можемо визначити витрати на його впровадження. Кожне агентство має фіксований прейскурант залежно від пакету або погодинну оплату.

Оцінка сайту

Найкраще порівняти хоча б кілька пропозицій і вибрати ту, яка викликає у вас найбільшу довіру, а вартість сайту буде на вашу думку прийнятною. Крім того, пам’ятайте, що ціна зазвичай залежить від якості. Якщо ви виявите, що вартість створення сторінки далека від середньої, обов'язково поцікавтеся, з чим це пов'язано і що впливає на ціну.

Розглядайте лише сайти, створені за допомогою систем CMS, тобто панелі, на якій ви можете самостійно редагувати вміст сайту. У вас буде можливість вести блог, портфоліо та вносити інші зміни й оновлення на сайті.

Скільки коштує сайт у 2022 році?

Вартість веб-сайту в нашому агентстві починається від 12 000 грн, сайту компанії від 22 000 грн або преміум-сайту від 40 000 грн. Дивіться повну розбивку вартості веб-сайту:

Сайт блог

Коштує від 9000 грн

Сайт зі списком статей, поділених на категорії.

Сайт візитна картка

Коштує від 12 000 грн

Невеликий сайт із графічним дизайном, кількома підсторінками та новинами.

Односторінковий сайт

Коштує від 12 000 грн

Невеликий або великий сайт компанії, продукту або події, який не містить окремих підсторінок.

Цільова сторінка

Сайт Landing page коштує від 16 000 грн

Це веб-сайт, який не містить окремих підсторінок і створений з рекламною чи інформаційною метою

Сайт для компанії

Коштує від 22 000 грн

Великий сайт із графічним дизайном, низкою рішень для полегшення просування сайту.

Сайт преміум класу

Сайт преміум-класу коштує від 40 000 грн

Розширений сайт з індивідуальним графічним дизайном, оптимізованим для процесу просування, маркетингу та безпеки.

Індивідуальний сайт

Витрати від 22 000 грн або індивідуальна оцінка

Професійний веб-сайт зі спеціальними рішеннями та функціями.

Інтернет магазин

Коштує від 30 000 грн

Сайт із великим каталогом, фільтрацією, системою замовлення, оплати та доставки.

Наведений вище прайс-лист є лише орієнтовною вартістю створення сайту і не є комерційною пропозицією нашого агентства. Дізнайтеся про наші поточні ціни на розробку сайтів за цим посиланням.

Пам’ятайте, що вартість створення та розробки сайту може базуватися на двох видах оцінки проекту та співпраці з агентством. Двома найпопулярнішими рішеннями є фіксована ціна чи погодинна ставка.

Фіксована ціна - ціна реалізації встановлюється на початку співпраці, після функціонального аналізу та точного визначення обсягу робіт і прийняття конкретних проектних припущень.

Погодинна ціна - у цій моделі розрахунок базується на погодженій денній або погодинній ставці.

Скільки коштує сайт з SEO оптимізацією?

Створення веб-сайту з навіть найцікавішим та оригінальним вмістом вимагає органічного SEO, платної реклами або діяльності в соціальних мережах. Найефективнішим видом позиціонування сайту є органічне SEO.

У нашому агентстві ми виділяємо три види ефективної оптимізації сайту:

  • Базове SEO – індексування Google.
  • Оптимізація - прискорення сторінки, оптимізація елементів сторінки, кешування.
  • SEO підтримка - аудит сайту та аналіз контенту, впровадження SEO інструментів, SEO підтримка клієнта.

Вартість позиціонування сайту гнучка і різноманітна. Багато залежить від самого сайту, доменного імені, галузі, її конкуренції.

Просування сайту - це безперервний і трудомісткий процес, він вимагає ряду дій. На додаток до основних витрат на SEO, ви повинні враховувати додаткові витрати в майбутньому, щоб отримати найкращі результати органічного пошуку для окремих ключових слів.

Пам’ятайте, просуванням сайту поза спеціальними роботами, такими як індексація, оптимізація сайту, впровадження інструментів SEO, ви повинні займатися самі, тому що ви найкраще знаєте свою компанію, продукт чи галузь.

Хостинг і домен - скільки це коштує

Річна вартість обслуговування сайту складається з обслуговування сервера (хостинг) і підписки на домен. Ціна підтримки невеликого веб-сайту повинна становити близько 1500 грн на рік. Якщо ви платите більше, ви переплачуєте або натрапили на нечесного постачальника послуг. Не піддавайтеся на акції, тому що ви будете платити за них в наступному році. Шукаєте хороший хостинг для свого веб-сайту або запитайте про це нас.

Витрати після створення сайту

Створення сайту – це постійний процес. Після його створення вам доведеться підтримувати та адмініструвати свій веб-сайт. Вашим завданням буде не тільки підтримувати його на тому ж рівні, що і на початку, але, перш за все, додавати новий контент і розширювати функціональність.

Керування веб-сайтом

Керування веб-сайтом не є складною роботою, хоча вона вимагає певних технічних знань. Якщо вам це подобається і у вас є на це час, ваш сайт завжди буде актуальним і безпечним. Пам’ятайте, що всі помилки відстежуються Google, і це вплине на позицію вашого сайту в результатах пошуку. Це, у свою чергу, вплине на кількість потенційних клієнтів, які прийдуть у ваш бізнес.

Адміністрування сайту

Діяльність з адміністрування сайту потребує системної роботи. Звичайно, ви можете передати складну технічну роботу, пов’язану з обслуговуванням сайту і усуненням несправностей, на аутсорсинг. Послуга адміністрування веб-сайту включає технічну роботу, пов’язану з безпекою, оновленнями, резервними копіями, змінами, пов’язаними з розширенням сайту або введенням нового контенту, додаванням записів.

SEO оптимізація та просування

Пропозиція дизайну сайту доповнюється підтримкою в області SEO оптимізації та просування. Завдяки цим додатковим заходам сайт частіше відвідують потенційні клієнти. При розробці сайту або відразу після його впровадження варто доповнити сайт низкою рішень, що полегшують просування та оптимізують швидкість завантаження сторінки. Попросіть компанію, якій ви довіряєте розробку та впровадження сайту, отримати додаткову пропозицію щодо оптимізації.

Дешеві сайти?

Ціни на дешеві веб-сайти в Інтернеті починаються приблизно від 1500 грн. Однак, спостерігаючи за роботами цих митців, часто варто замислюватися, чи не зависока це ціна. У цьому типі проектів також варто звернути увагу на так звані зірочки. Ці типи рекламних акцій можуть мати приховані витрати, які ви заплатите за виправлення помилок або дорого заплатите творцю за подальші зміни. Враховуючи, що створення сайту займає 2-3 дні, а мінімальна погодинна ставка для роботи зараз становить майже 200 грн, дешевий сайт мав би коштувати як мінімум вдвічі дорожче.

Скільки коштує сайт - запитання та відповіді [FAQ]

Скільки коштує сайт?

Вартість створення сайту з нуля може коштувати від 1500 грн, якщо ви створюєте сайт самостійно, та від 12 000 грн і більше, якщо замовити сайт у агентстві. Середня вартість створення сайту на українському ринку професійним підрядником може становити від 27 000 до 500 000 грн. Витрати на розробку та реалізацію сайту можуть значно зрости, якщо ваш проект нестандартний.

Скільки коштує підтримувати сайт?

Створення веб-сайту передбачає витрати на його підтримку, такі як вартість хостингу, адміністрування домену чи сайту, якщо він використовує систему CMS. Віртуальний хостинг для невеликого сайту коштує від 100 грн на місяць. Виділений сервер для вимогливого сайту від 400 грн на місяць.

Залежно від розширення (.com.ua, .org, .com) домен коштує від 270 грн.

Адміністрування сайту в агентстві коштує від 500 грн на місяць.

Підсумок

Як бачите, однозначної відповіді на питання, скільки коштує сайт, немає. Однак, якщо у вас є особливі вимоги до вашого сайту, ця стаття принаймні трохи допомогла визначити ціну вашого сайту або ви знаєте, на що звернути увагу, оцінюючи сайт.

Якщо ви знайшли цей текст і шукаєте розробника свого сайту або просто хочете запропонувати проект, зв’яжіться з нами. Вибираючи співпрацю з нами, ви отримуєте не тільки графічно привабливий, побудований відповідно до принципів UX і UI і повністю адаптивний сайт, але також функціональну і прозору систему управління контентом, завдяки якій управління сайтом буде простим та інтуїтивно зрозумілим.

Скільки коштує новий сайт або зміна існуючого сайту в нашому агентстві? Ціни починаються від 12 000 грн за сторінку візитку! Якщо ви хочете отримати індивідуальну цінову пропозицію для сайту, зателефонуйте нам або заповніть форму, в якій надайте основну інформацію, і ми надішлемо вам безкоштовну пропозицію для вашого майбутнього сайту протягом 48 годин.

Читайте також