Як прискорити індексацію сайту?

Як прискорити індексацію сайту?

Поява вашого сайту в пошуковій системі – це перший крок, який вам потрібно зробити. Адже тільки тоді ви зможете розпочати просування, а користвувачі зможуть нарешті знайти сайт у мережі.

Не хочете занадто довго чекати, поки роботи Google виконають свою роботу? Тоді дізнайтеся, як прискорити індексацію свого сайту!

Іноді буває, що роботи Google не заходять на сторінку та не індексують її навіть протягом кількох днів, тижнів чи місяців. Це значно затримує вашу роботу – особливо якщо у вас є готовий весь веб-сайт і ви хочете почати працювати над підвищенням видимості в Інтернеті.

Тоді можна використовувати кілька методів, які значно прискорять процес.

Що таке індексація сторінок?

Індексування веб-сайту передусім полягає в додаванні його до індексу пошукової системи .

Завдяки цьому роботи Google нарешті знають, що ви існуєте, і відносять вас до певних категорій або ключових фраз. Саме правильне індексування підвищить вашу видимість у мережі.

Зверніть увагу, що індексація стосується не тільки нових сайтів, а й тих, які існують протягом певного часу і систематично оновлюються.

Адже справа в тому, що роботи повинні помітити зміни , які відбулися на сайті, наприклад, коли ви провели оптимізацію, додали нові ключові фрази, метатеги тощо.

Пояснюючи, що таке індексація сторінок, не можна забувати про важливість роботів Google у цьому процесі. Вони керують цим процесом, і вся їхня діяльність базується на сучасних алгоритмах.

Ось чому так важливо, щоб ваш сайт був належним чином проіндексований.

Скільки часу потрібно для індексації сторінки?

Насправді важко сказати, скільки часу потрібно для індексації сайту. Адже це залежить від багатьох факторів – кількості підсторінок та обсягу тексту.

У випадку простих і, перш за все, впорядкованих і читабельних сайтів, індексація має тривати кілька годин або днів. Однак буває і так, що роботи Google не з’являються на сайті багато місяців – особливо при оновленні вже існуючих сайтів.

Зазвичай у пошуковій системі з’являються найшвидші сторінки, які розглядають актуальні теми. Тому навіть через 30 хвилин після важливої події ви знайдете в Google сторінки зі статтями на цю тему.

Однак зазвичай ці результати та швидкість індексації стосуються найбільших новинних порталів. Інші сайти рідко можуть розраховувати на таку швидку дію. Тоді ви можете трохи допомогти своєму сайту.

Як прискорити індексацію сторінки - 4 способи

1. Карта сайту

Хочете полегшити роботам Googlebot навігацію вашим сайтом? Тож створіть карту сайту, яка значно полегшить цю операцію. Ви можете створити її автоматично або зберегти вручну.

Після цього просто додайте карту на сервер і надішліть її в Google Search Console. Завдяки цьому ви повідомите роботам, що на вашому сайті відбулися якісь зміни. Тоді вони обов’язково з’являться швидше.

2. Зовнішні посилання

Дуже часто роботи Google рідше відвідують веб-сайти, які не мають зовнішніх посилань. Ось чому створення посилань так важливо.

Подбайте про принаймні кілька зовнішніх посилань і ви ефективно допоможете роботам Googlebot досягти вашого сайту.

3. Внутрішні посилання

Ще один цікавий спосіб прискорити індексацію – внутрішнє посилання. Адже завдяки йому ви значно прискорите цей процес, а роботи точно не пропустять жодної підсторінки.

Це особливо добре, коли ви створюєте перенаправлення на домашню сторінку, найважливіші категорії або на нові продукти та послуги. Тоді ви зможете легко керувати роботами Googlebot на найважливіших підсторінках.

4. Додавання нових URL-адрес у GSC

Ви можете дуже легко та швидко повідомити роботам Googlebot про появу нової сторінки чи контенту, які потребують індексації. Для цього скористайтеся Google Search Consele.

Все, що вам потрібно зробити, це перейти до звіту про сканування та вставити URL-адресу свого веб-сайту. Якщо ви побачите повідомлення про відсутність індексації, просто запросіть її.

Однак майте на увазі, що при допущенні помилок поставленої мети можна не досягти. У цьому випадку вам доведеться спочатку їх видалити, а потім знову можна буде подати запит на індексацію.

Що робити, якщо ваша сторінка не хоче індексуватися? Перш за все, переконайтеся, що вміст, яким ви ділитеся, є унікальним і приносить щось нове. Крім того, подбайте про швидкість роботи сайту. Якщо ви виконуєте всі ці умови, нічого іншого не залішається, тільки чекати.

Читайте також