Створення професійного веб-сайту - що потрібно знати?

Створення професійного веб-сайту - що потрібно знати?

Дизайн веб-сайту ніколи не буває однаковим. Важливою є необхідність адаптувати веб-сайт до конкретної пропозиції та профілю даної компанії чи клієнта. Кожна сутність різна і кожна має свої особливості.

Дослідження потреб при створенні веб-сайтів

Важливо ретельно проаналізувати профіль даної компанії, завдяки чому ми визначимо, як має виглядати її веб-сайт і що на ньому має бути. Щоб точно визначити потреби при створенні конкретного сайту, варто бути в постійному контакті з клієнтом – на кожному етапі роботи уточнюємо зміни та елементи зовнішнього вигляду з його очікуваннями. Завдяки цьому ми будемо впевнені, що сайт відповідатиме всім його вимогам.

Які елементи є найважливішими для веб-сайту?

Професійний зовнішній вигляд, зрозумілий шаблон, інтуїтивно зрозуміла навігація, функціональне меню – основні елементи, на які слід звернути особливу увагу при розробці сайту. Також варто враховувати специфіку галузі, в якій працює дане підприємство, та інші додаткові вимоги. Важливо проаналізувати конкуренцію, а потім підібрати відповідні ключові слова. Тому варто зосередитися на тісній співпраці між фахівцями з дизайну сайтів і спеціалістами з контенту та SEO.

Найважливіші елементи веб-сайту мають бути чітко відображені, щоб користувачеві не довелося їх шукати. Ось список найважливіших елементів веб-сайту:

Головне меню та заголовок

Контент, який видно відразу після відкриття веб-сайту. Варто створити просте меню, без зайвих пунктів, які лише ускладнюють використання даного сайту.

Дизайн

Надзвичайно важливо вибрати нехитрий графічний дизайн в поєднанні з нейтральною колірною палітрою, тому варто подбати про те, щоб всі графічні елементи гармоніювали один з одним, а кількість тексту не була надмірною і не створювала безладу. Усе це додає веб-сайту професійний вигляд та підсилює ефект створення іміджу.

Контакти

Веб-сайт, який дозволяє легко контактувати, викликає найбільшу довіру. Форма контактів не повинна ховатися. Використання чату на веб-сайті також може бути хорошим рішенням.

Оформлення контенту

Тексти становлять основу більшості веб-сайтів. Варто витратити на них трохи більше часу. Вони не повинні бути занадто довгими, сповненими кліше або зайвих фраз.

Крім цінного та привабливого контенту, вам також слід подбати про їх відповідний вигляд на веб-сайті. Чому? Відповідь проста – щоб користувачі з задоволенням його читали.

Швидкість завантаження та роботи сайту

На початку роботи сайту варто звернути увагу на швидкість його роботи. Це один з найважливіших факторів, які враховується Google у результатах пошуку.

Чому це так важливо? Інтернет — це місце, де одна секунда — це довгий час, і кожна секунда може відбити певний відсоток потенційних клієнтів.

Тому варто подбати про хороший сервер, робота якого вплине на те, як швидко завантажується і працює сайт. Використання рішень, які пропонуються безкоштовно або за невелику суму, може не закінчитися добре.

Адаптація

Дослідження показують, що мобільні пристрої обігнали комп’ютери. Тому реагування веб-сайту, тобто його здатність адаптуватися до різних екранів, має бути одним із пріоритетів при його створенні. Тим більше, що останні дослідження показують, що 80% користувачів Інтернету мають смартфон. Важливо, щоб веб-сайт добре виглядав навіть на маленькому екрані телефону і щоб його найважливіші елементи відображалися належним чином.

Читайте також